Donateur / Sponsoring

Donateur worden

Hebt U belangstelling voor ons werk? Steunt U ons door donateur te worden voor slechts 15,- per jaar. Meer is uiteraard ook welkom. U krijgt als tegenprestatie van onze kant 4 maal per jaar het tijdschrift “De Zwerfsteen”. Daarnaast heeft U gratis toegang voor twee personen tot de jaarlijkse Harm Tiesing Dag op de eerste zaterdag van november, de Donateursavond op de derde donderdag van maart en eventuele andere door ons te organiseren bijeenkomsten.

Verder geeft het donateurschap soms recht op kortingen bij deelname aan provinciale of regionale activiteiten (b.v. cursussen georganiseerd door de Drentse Historische Vereniging). U kunt zich aanmelden op info@stichtingharmtiesing.nl.

Een donateur krijgt

• 4x per jaar het tijdschrift De Zwerfsteen
  • Gratis toegang Harm Tiesingdag
  • Toegang tot donateursavond
  • Kortingen bij deelname aan bepaalde provinciale of regionale activiteiten

Hans Heyting

Naast Harm Tiesing kenden wij in Borger nog meer bekende schrijvers. Zoals Hans Heyting (geboren nabij Beilen en woonachtig tot zijn overlijden in Borger) die naast schrijver en dichter, ook schilder was.

Hij ontving voor zijn literaire werk in 1974 de Culturele prijs van Drenthe. Hij was, met onder anderen Gerard Nijenhuis, één van de oprichters van Oeze Volk, een Drentstalig literair tijdschrift. Als medewerker van de RONO en later Radio Noord maakte hij diverse radioprogramma’s. Link

Verleuren paradies

De boerderijen achter de meidoornhegen
trilt in de hette van de zun
Een kleine kat slap op een regentun.
De vleer hef grune krallen kregen.

De kaomers slaopt in ’t stille middaguur
achter de schemer van de blinden.
Een lome windvlaog bladert in de linden.
De wiendroef steuft tegen de muur.

Twee zwaore peerde trekt een roggewagen
over de blaokerende keienstraot;
de lege schuur verwacht het zaod,
want körter wordt de zommerdagen.

Het gung veurbij; de jaoren hebt veurgoed
mij oet dat zommerparadies verdreven,
De harfst is daor – en mij is overbleven,
heimwee en warmte, bezunken in mien bloed.

Hans Heyting

Contact met Stichting Harm Tiesing